Adresseendring og Posten

Adresseendring kan være litt vanskelig, og husk å melde flytting til Folkeregisteret og Posten . Dersom du bruker vår flyttemelding, mottar du skjema til Folkeregisteret og Posten. Husk å sende inn skjema som du mottar når du har meldt flytting her .

Visste du dette om adresseendring?
Dette er tre av de vanligste misforståelsene i forhold til adresseendring

1. Adresseendring: Det er ikke nok å melde adresseendring til kun folkeregisteret Det er som regel offentlige etater og banker som bruker Folkeregisteret for å finne din adresseinformasjon. Andre steder som adresserer post må få en flyttemelding direkte

2. Posten og adresseendring: Det er ikke nok å melde adresseendring til kun Posten Norge. At Posten Norge får vite om din adresseendring er viktig, men Posten Norge alene kan ikke sørge for at all din post kommer til din nye adresse. Posten Norge kan omadressere posten din, men det varer kun i en periode.

3. Ny adresse : Etter at posten din har blitt omadressert, så er de som adresserer posten uvitende om dette. Når du har ordnet omadressering av post fra Posten Norge så blir all din post automatisk sendt til din nye og riktige adresse, men de som faktisk adresserer din post er fremdeles uvitende om at dette skjer. Det er først når hele omadresseringsperioden er over og posten blir sendt i retur at de får vite at du har endret adresse. Det er derfor lurt å være tidlig ut å si ifra til alle dine kontakter, kundeforhold, og medlemskap om din nye adresse ved å sende dem en flyttemelding.

Flyttemelding - Husk å sende flyttemelding til dine leverandører, og til Folkeregisteret og Posten. Du kan enkelt melde flytting ved hjelp av Bytte-Adresse sin adresseendringstjeneste her .

Husk at du er pliktig å melde adresseendring senest 8 dager etter flyttedato. Meld adresseendring og motta skjema til Folkeregisteret og Posten.

Card image cap
Flyttemelding og flyttetips på 1-2-3

Det er mange ting å huske på når du skal flytte. Vi har samlet inn mange nyttige tips. Start planleggingen allerede i dag, og husk å melde flytting til Folkeregisteret og Posten allerede i dag.

Les mer
Card image cap
Adresseendring og Posten

Når du skal flytte er det viktig å sende flyttemelding til dine leverandører. Bytte Adresse har samlet alle de viktigste leverandørene innen blant annet strøm, mobil, bredbånd og avis. Les mer om vår adresseendringstjeneste her.

Les mer
Card image cap
Folkeregisteret og ny adresse

Folkeregisteret er et offentlig personregister over alle personer i Norge. Husk at du må melde flytting senest 8 dager etter flyttedato. Les mer her om hvordan du melder adresseendring.

Les mer

Ofte stilte spørsmål. F.A.Q

Dessverre er det ingen automatikk i det å melde en komplett adresseendring når du skal endre adresse.
Vi opplever en del misforståelser i forhold til dette og har samlet de vanligste.

Det holder ikke å kun melde adresseendring til Folkeregisteret

Det er i hovedsak banker og offentlige etater som benytter seg av Folkeregisteret for å finne din adresseinformasjon. Alle andre som adresserer post til deg må få en flyttemelding direkte.

Det holder ikke å kun melde adresseendring til Posten Norge

Det er viktig at Posten Norge også får beskjed om din nye adresse, men de kan ikke alene sørge for at all din post blir sendt til din nye adresse. De kan omadressere posten din, men det er kun i en periode.

Når posten din blir omadressert er de som adresserer posten uvitende om dette.

Når du bestiller omadressering av post fra Posten blir posten din automatisk sendt videre til din riktige adresse, men de som faktisk adresserer den vet ingenting om at dette skjer. Det er først når omadresseringsperioden er over og posten blir sendt i retur at de får vite at du har endret adresse.

Hvor kan jeg omadressere posten?

Vær derfor tidlig ute å si i fra til alle dine kontakter, kundeforhold og medlemskap om din nye adresse ved å sende dem en flyttemelding.

Klar? Motta nyhetsbrev fra oss

Vi hjelper deg så raskt som mulig og svarer deg innen kort tid.